Kako najbrže prodati polovni automobil

By | 02/04/2012

Sama ekonomska situacija u zemlji, a suočeni sa postojećom krizom, upućuje nas na pitanje „Da li je toliko stala (opala) prodaja polovnih automobila“? Da, jeste – prodaja automobila se znatno smanjila u odnosu na 2011 i 2010 godinu. Kriza, nezaposlenost, stalni rast cena goriva navodi nas na to da nam automobil i nije toliko potreban ili bi ga čak zamenili za neki sa manjom potrošnjom goriva.

Sama ideja o zameni postojećeg automobila za neki sa manjom potrošnjom je realna, jer je većini posedovanje automobila potreba, a ne luksuz. U takvoj situaciji opravdano je pitanje: kako prodati auto, kad je potražnja slaba a kupaca malo? Da li ću uspeti da izvučem uloženi novac, jer su cene vozila mnogo niže i poistovetile su se sa cenama starijih vozila?

Rešenje za Vaše probleme nalazi se na internetu, kako na sajtu www.polovniautomobilisrbija.com tako i na svim ostalim sajtovima za oglašavanje polovnih automobila. Ne zaboravljajući da se oglasite i na drugim oglasima: „Oglasi“ „Mali oglasi“ “Mali oglasi Beograd” itd

Prvi korak koji treba da preduzmete je da otvorite svoj e-mail nalog kako bi mogli  da se registrujete  na nekom sajtu da bi postavili oglas. Potrebno je da oglasite automobil na što više sajtova i na taj načinćete znatno uvećati šansu prodaje. Imajte strpljenje, pri registraciji i unošenju oglasa. Uglavnom svi sajtovi imaju sličnu formu unošenja oglasa, pa ćete se lako snaći. Nemojte isti oglas postavljati dvaput na jednom sajtu, jer je to gubljenje vremena i neće vam ništa značiti.

Zapisujte na kojim ste sve sajtovima dali oglas, zapišite korisničko ime i šifru, kako bi nakon prodaje vozila mogli da se ulogujete na sve sajtove i obustavite trajanje oglasa. Na taj način rešićete se nepotrebnih telefonskih poziva za automobil koji ste već  prodali. Fiksnom cenom možete lako oterati potencijalnog kupca, zato postavite malo veću cenu da bi ste dobili željenu cenu koju ste zamislili.

Ukoliko želite nakon prodaje, da kupite drugi auto, mežete navesti u oglasu „prodaja-zamena“, na taj način možete dobiti ponudu da zamenite svoj automobil za onaj koji ste tek želeli da kupite sa ili bez doplate.