Nova Škoda Superb – elegancija, udobnost i sigurnost

By | 31/10/2013

Češka Škoda pripremila je novu, restilizovanu verziju modela Superb, a prema najavama, ovaj proizvođač će samo tokom ove godine predstaviti čak osam novih ili redizajniranih modela.

Nova Škoda Superb, kao ozbiljna poslovna limuzina iz premijum segmenta ovog proizvođača, odlikuje se nešto konzervativnijim i tradicionalnijim dizajnom, sa suptilnim izmenama u odnosu na prethodnu generaciju, uz zadržan svedeni stil.

Elegantan dizajn, kakav zasigurno i traže kupci ovog segmenta, na novoj Škodi Superb doživeo je primetne promene u zadnjem delu karoserije, maski hladnjaka, farovima i retrovizorima, uz ponudu metalik boja karoserije.

Nova Škoda Superb – elegancija, udobnost i sigurnost

I dizajn enterijera, čini se, sledi logiku spoljašnjosti, jer je i u unutrašnjosti ovog modela sve jednostavno, pregledno i ergonomično, sa novim bojama i novim materijalima u kabini, a treba istaći i redizajniran volan i instrument tablu, kao i zaista komforna i prednja i zadnja sedišta.

Glavni osećaj vozača i putnika u ovom automobilu biće udobnost, komfor i sigurnost, čemu svakako doprinosi i bogata ponuda bezbednosne opreme (šest vazdušnih jastuka, pakring senzori i asistenti, sistem bezbednog rastojanja sa automatskim kočenjem, podesivi limiter brzine, senzori za upozorenje na vozila u mrtvom uglu, detekcija zamora vozača, svetla za režim kretanja u krivinama i drugo).

Što se tiče ponude motora za novu Škodu Superb, budući vlasnici ovog automobila mogu da biraju između četiri benzinska i tri dizel turbo motora, sa povećanom ekonomičnošću i optimalnim odnosom snage i potrošnje.

U pitanju su TSI benzinci zapremine od 1.4 (snage 125 KS), 1.8 (160 KS) i 2.0 (200 KS), kao i 3.6 litarski FSI V6 (260 konjskih snaga), dok su u dizel varijanti u ponudi TDI motori, najslabiji 1.6 (105 KS) i jači 2.0-litarski (sa verzijama od 140 KS i 170 KS).

Kupci nove Škode Superb mogu izabrati i varijantu ovog modela sa pogonom na svim točkovima (sa nekim verzijama motora), a što se tiče menjača, zavisno od izabranog motora, u ponudi su šestostepeni ručni i 6 i 7-stepeni automatski prenosi.

Sve u svemu, ovaj automobil ostavlja snažan utisak kvalitetne izrade i visokog nivoa opremljenosti, stabilnosti i udobnosti, zbog čega će sigurno predstavljati omiljen izbor za poslovne ali i porodične potrebe svojih budućih vlasnika i opravdati svoj naziv Superb (“divni”).