Proverite besplatno tehničku ispravnost vozila tokom akcije AMSS

By | 20/11/2015

Vlasnicima automobila u Srbiji pruža se jedinstvena prilika da potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svog vozila tokom akcije Auto-moto saveza Srbije pod nazivom “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Auto-moto savez Srbije pomenutu akciju sprovodi već tradicionalno od 1989. godine i to dva puta godišnje – pred početak letnje i zimske turističke sezone.

Ove godine akcija će trajati od 23. do 28. novembra i u tom periodu vozači mogu proveriti tehničku ispravnost automobila na oko 170 linija tehničkog pregleda u brojnim gradovima Srbije.

Proverite besplatno tehničku ispravnost vozila tokom akcije AMSS

AMSS akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” organizuje zajednički i u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije, Asocijacijom tehničkih pregleda vozila i JKP Parking servis.

Tokom trajanja ove zajedničke akcije, Uprava saobraćajne policije će prilikom redovnih saobraćajnih kontrola informisati vozače da mogu da iskoriste mogućnost besplatne tehničke kontrole svojih vozila.

Auto-moto savez Srbije poziva vozače da se odazovu ovoj akciji, jer je u pitanju pre svega bezbednost učesnika u saobraćaju. Provera tehničke ispravnosti vozila ne oduzima mnogo vremena, a sa sve većim brojem tehnički ispravnih vozila povećava se i bezbednost saobraćaja i sprečavaju nove ljudske žrtve.

Akcija je važna i u cilju dugoročnog podizanja nivoa opšte saobraćajne kulture u Srbiji, jer se na ovaj način podižu svest i odgovornost svih aktera u saobraćaju.

Svake godine se akciji “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” odazove preko 10.000 vozača, zahvaljujući u velikoj meri i dobroj teritorijalnoj rasprostranjenosti mreže sistema AMSS i njegovih partnera, naravno i činjenici da je ceo postupak besplatan, a najveće interesovanje za akciju pokazuju vlasnici nešto starijih automobila.

Ilustrativni su i podaci o rezultatima akcije iz prethodnih godina, pa je tako u prošloj godini evidentirano da je skoro svako treće vozilo bilo neispravno (najčešće su u pitanju neispravne kočnice, sistem za upravljanje, svetlosna signalizacija, sistem za vuču…).

Dakle, da ne biste doživeli neprijatna iznenađenja na putu, pripremite svoj auto za predstojeću sezonu, a prvi korak u tome može da Vam bude upravo besplatna provera tehničke ispravnosti vozila.

Listu centara za besplatan pregled tehničke ispravnosti vozila koji učestvuju u akciji “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”, sa adresama i kontaktima, možete pronaći na oficijelnom sajtu Auto-moto saveza Srbije, a informaciju o Vama najbližem centru možete dobiti i pozivanjem Operativnog centra AMSS na broj: 1987.