Range Rover Velar – atraktivan i luksuzan sportski terenac

By | 24/01/2018

Četvrti član premijum porodice britanskog brenda Land Rover, koji obiluje i dizajnerskim i tehnološkim inovacijama, model Range Rover Velar, nakon svetske premijere prošlog proleća u Ženevi, ove jeseni stigao je i na tržište Srbije.

Ovaj vrlo atraktivan i moderan SUV predstavlja pravu kombinaciju luksuza i visoke tehnologije, a kako najavljuje proizvođač, novi dizajnerski koncept biće primenjen i na buduće Land Rover automobile.

U ekskluzivnoj gami ovog proizvođača, Range Rover Velar nalazi se na poziciji između manjeg modela Evoque i većeg Sport, ali ima mekše i zaobljenije linije, integrisan zadnji spojler, matrix-laser LED farove (sa dometom od 500 metara) i nagnutiji krov, zbog čega izgleda sportskije i poletnije.

Range Rover Velar

U isto vreme i elegantan i robustan, ovaj impresivan automobil srednjih gabarita dugačak je 4.803 mm, širok 1.930 mm, visina mu je 1.665 mm, a međuosovinski razmak 2874 mm. Zapremina prtljažnika od 632 litre obaranjem sedišta može se povećati do čak 1.731 litar.

Prvoklasno opremljen enterijer u minimalističkom stilu odiše prefinjenošću i luksuzom, a sve je podređeno udobnoj i prijatnoj vožnji. Iz bogate moderne tehnološke opreme izdvajaju se tri tačskrin displeja (dva od 10” i treći od 12,3 inči) preko kojih upravljate svim funkcijama i multimedijom u automobilu.

Tu su i savremeni bezbednosni sistemi, među kojima su sistem autonomnog hitnog kočenja (u slučaju opasnosti od sudara), upozorenje pri prelasku u suprotnu saobraćajnu traku, kamera za pomoć pri parkiranju unazad, praćenje mrtvog ugla, prepoznavanje saobraćajnih znakova, i dr.

U raznovrsnoj ponudi motora nalaze se dva benzinska i tri dizel agregata uparenih sa 8-stepenim automatskim menjačem, a ovaj sportski crossover isporučivaće se sa pogonom na sva četiri točka (AWD) i poznatim Land Rover paketom off-road tehnologije.

Benzinci dolaze u verzijama od osnovne 2.0 litarske od 250 KS do moćnijeg 380 KS snažnog 3.0 litarskog V6 motora, dok se dizel varijante kreću od 2.0 litarskog sa 180 ili 240 konjskih snaga, do 3.0 V6 twin-turbo motora sa 300 KS (do 100 km/h dostiže za oko 6,2 sekunde).

Pogledajte interesantan video o novom Range Rover Velar automobilu: