Rekordna poseta Beogradskom sajmu, prodato više od 3.500 vozila

By | 04/04/2017

Beogradski sajam automobila zabeležio je ove godine rekordnu posetu, o kojoj svedoči preko 140.000 prodatih ulaznica, a prema raspoloživim procenama, i prodaja automobila dostigla je cifru veću od 3.500 vozila.

53. Međunarodni salon automobila i 11. Međunarodni sajam motocikala u Beogradu, najveće izložbeno-prodajne manifestacije te vrste u ovom delu Evrope, održani su u periodu od 24. marta do 2. aprila 2017. godine.

Ovaj imponzantan događaj okupio je veliki broj izlagača (344, od kojih 115 iz inostranstva), uvoznika i distributera svih svetskih automobilskih brendova, ali i proizvođača auto delova i opreme, kao i predstavnika pratećih industrija.

Rekordna poseta Beogradskom sajmu, prodato više od 3.500 vozila

Kupole Beogradskog sajma ugostile su čak 32 nova modela automobila, tek nedavno predstavljenih na jednoj od najvećih svetskih auto izložbi, čuvenom salonu automobila u Ženevi, a pokazalo se da i u našoj zemlji raste interesovanje za vozila sa hibridnim i električnim pogonom.

Potencijalni kupci, ali i oni koji su na ovu priredbu došli da bi se upoznali sa aktuelnom ponudom auto industrije, imali su prilike da vide sve vrste vozila – od malih gradskih automobila, preko terenaca i luksuznih limuzina, pa sve do kombija, dostavnih vozila i najvećih kamiona.

Veliko interesovanje izazvao je i svojevrstan “svet na dva točka” predstavljen na sajmu motocikala, delova i opreme, gde je, u vrlo bogatoj ponudi, premijerno prezentovano čak 130 bicikala, skutera, motocikala i kvadova, a naravno raznovrsne su bile i njihove cene (do 16.000 RSD za bicikl, do 35.000 EUR za Dukati motocikl).

Iz udruženja uvoznika ocenjuju da je dobroj prodaji automobila mnogo doprinelo značajno smanjenje marži, ali i ponuda što povoljnijih kredita u saradnji sa poslovnim bankama.

Na osnovu odluke stručnog žirija koji je ocenjivao celokupan utisak nastupa, najboljim izlagačima i učesnicima Beogradskog sajma automobila dodeljena su priznanja u nekoliko kategorija.

U kategoriji “putnička vozila”, Velika nagrada – Grand prix dodeljena je kompaniji Delta Motors za unapređenje nastupa BMW grupe, Mazda je “odlikovana” za originalan način prezentacije, Tоyоtа za poseban i efektan vizuelni identitet nastupa brenda, a Renault Nissan za poseban akcenat na bezbednosti vozila i vizuelnoj prepoznatljivosti.

Automobilski forum (udruženje automobilskih novinara) za automobil godine u Srbiji proglasio je “Citroen C3”, a tradicionalno je izabrana i mis Beogradskog sajma automobila, titula koju je ove godine ponela Milica Ralević sa Mercedesovog štanda.