Suzuki Swift Sport 2018. – lakši, brži i uzbudljiviji

By | 31/01/2018

U žestokoj borbi za tržište u dosta traženom segmentu malih gradskih automobila, japanski Suzuki je ovog puta, pored jako uspešnog modela Swift ponudio i njegovu dinamičniju i zabavniju verziju – Suzuki Swift Sport.

Treća generacija potpuno redizajniranog Suzuki Swift Sport-a donosi, u odnosu na prethodnu verziju, evoluirani sportski hečbek koji se sada može podičiti dosta “agresivnijim izgledom”, ali mu svakako ne nedostaje ni sportska elegancija.

U spoljašnjem izgledu ovaj automobil “obogaćen” je diskretnim sportskim detaljima koji su najupadljiviji sa prednje strane, sa većom maskom hladnjaka, metalik premazom farova i agresivnije oblikovanom braniku sa dva velika usisnika u koje su integrisana naglašena svetla za maglu, a tu su i 17-inčne alu felne, aerodinamični spojleri postavljeni duž celog donjeg dela karoserije, prošireni pragovi i dva hromirana izduvna otvora.

Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift sa mišićima, kako još nazivaju ovog atraktivnog mališana, za zavidne sportske performanse može “zahvaliti” i novoj mehaničkoj platformi, nižem vešanju i masi manjoj od 1.000 kg (preciznije, težak je tek 970 kg), a osim što je lakša, nova karoserija je i kruća i bezbednija.

Unutrašnjost ove dopadljive i moćne gradske “zujalice” prati dinamičnu liniju eksterijera, pa imamo vrlo udobna sportska sedišta, volan presvučen mekom kožom, aluminijumske nožne komande, kao i mnoštvo detalja (crvene linije i šavovi) koji pojačavaju atraktivnost kabine.

Uz interaktivni multimedijalni sistem (sa ekranom osetljivim na dodir), pažnja je posvećena i bezbednosnim sistemima, gde postoje radarska asistencija za nadzor puta i automatsko kočenje u slučaju opasnosti, uočavanje vozila u mrtvom uglu, sistem za monitoring pritiska u gumama, adaptivni tempomat, senzori za detekciju drugih vozila i pešaka i drugi.

Novo top izdanje Suzuki Swift Sport-a kao ključnu novinu donosi ekonomičan 1.4-litarski BoosterJet četvorocilindrični turbobenzinski motor koji razvija snagu od 140 KS i 230 Nm maksimalnog obrtnog momenta (“pozajmljen” od modela Vitara S).

Ovaj odlično optimizovan i snažan agregat (koji dolazi umesto standardnog 1.6 litarskog atmosferskog benzinca sa 136 KS i 160 Nm), uparen je sa šestostepenim ručnim menjačem, a brzinu do 100 km/h trebalo bi da dostigne za šest i po sekundi.

Novi Swift Sport, koji će se proizvoditi isključivo u Japanu, premijerno je predstavljen na jesenjem salonu automobila u Frankfurtu, a očekuje se da u Srbiji njegova cena bude oko 16.000 evra.