Predstavljen potpuno novi Citroen C3 za 2017. godinu

By | 30/06/2016

Kompanija Citroën predstavila je potpuno novu verziju svog modela iz supermini kategorije – Citroën C3, koji će kupcima biti dostupan već početkom 2017. godine.

Francuski proizvođač je tako obnovio svoj najprodavaniji model gradskog mališana C3, koji je, kao pristupačan model srednje klase, od 2002. godine prodat u više od 3,5 miliona primeraka.

Praktičan i kompaktan (dužine 3,99 m), sa petoro vrata, multifunkcionalni model za 2017. se po dizajnu dosta razlikuje od svojih prethodnih konzervativnijih generacija, jer donosi avanturistički duh, svežinu i optimizam.

Predstavljen potpuno novi Citroen C3 za 2017. godinu

Odvažan spoljašnji dizajn se odlikuje prilično jedinstvenim i originalnim oblikom. Sa zaobljenom linijom i visoko postavljenim prednjim delom predstavlja spoj energičnosti i praktičnosti, a dvobojna spoljašnjost izgleda zaista “trendi”.

Bitna novina su i bočni “Airbump” štitnici (po ugledu na model Citroen C4 Cactus), koji će posebno obradovati vozače kojima je dosta ogrebotina i ulubljenja na vratima koje izazivaju nespretni vozači drugih vozila.

Što se tiče unutrašnjosti ovog vozila, prvi utisak je osećaj neverovatne prostranosti za automobil ovih gabarita, a pored velikog broja detalja, osećaj udobnosti i komfora donosi i znatno bolji kvalitet sedišta, kao i panoramski krov koji još više osvetljava unutrašnji prostor.

I pored svega toga, izgleda da je moderna tehnologija jedan od glavnih aduta novog Citroen-a C3. Uz poboljšan dizajn komandne table, tu su 7-inčni ekran osetljiv na dodir, integrisana širokougaona 2MP HD kamera (fotografije i video zapise odmah možete deliti na društvenim mrežama) i brojne bezbednosne funkcije (kamera za vožnju unazad, praćenje mrtvog ugla, 3D satelitska navigacija, upozorenje na gaženje kolovozne linije…).

Francuski proizvođač se hvali i neverovatnim mogućnostima personalizacije ovog modela, jer je u ponudi čak 36 kombinacija boja eksterijera (dve boje karoserije, tri boje krova, izbor boja okvira svetala za maglu, školjki retrovizora, okvira zadnjih prozora i bočnih štitnika), kao i brojnih varijanti u izboru enterijera.

Što se tiče motorizacije, C3 će biti u ponudi sa trocilindarskim PureTech benzincima koji razvijaju 68, 82 i 110 KS, dok će ponuda BlueHDi dizelaša biti sa motorima koji razvijaju 75 ili 100 KS.

Citroen C3 za 2017. bi u prodajnim salonima trebalo da se nađe do kraja 2016. godine, a njegovo prvo pojavljivanje planirano je za oktobarski sajam automobila u Parizu.

Pogledajte ovaj interesantan promotivni video za novi Citroën C3: