Restilizovan Volkswagen Up! od sada i u Srbiji

By | 17/09/2016

Nemački koncern Volkswagen predstavio je početkom godine unapređenu verziju svog malog gradskog automobila VW Up!, a sada se ovaj privlačan model iz mikro klase može kupiti i u prodajnim salonima u Srbiji.

Novi Volkswagen Up! u odnosu na prvu verziju iz 2011. godine donosi brojne izmene i unapređenja, a najviše pažnje privlače noviteti u dizajnu i opremi.

Ovaj gradski patuljak u osveženoj varijanti izgleda više sportski, čemu doprinose redizajnirani prednji branik sa svetlima za maglu i farovi sa LED svetlima, zaobljena hauba, redizajnirani zadnji branik i stop svetla sa novom grafikom, spoljašnji retrovizori sa pokazivačima pravca, novi set točkova i alu felne u različitim stilovima…

Restilizovan Volkswagen Up! od sada i u Srbiji

U ponudi su zaista brojne opcije za individualizaciju eksterijera, kao što su 13 boja karoserije, tri nijanse boje krova (uz opcioni panoramski krovni prozor), izbor maski retrovizora, a budući vlasnici ovog modela moći će da biraju i između 10 mogućih kombinacija dezena enterijera.

Novi VW Up! unutra donosi iznenađujuću veličinu prostora i komfor za automobil ovih gabarita, a tu su i multifunkcionalni volan (opciono), nova komandna tabla (može se birati između 10 različitih dizajnerskih rešenja), ambijentalno osvetljenje, novi sistem za multumediju, pregledan ekran i sistem za pametne mobilne telefone sa aplikacijom za različite funkcije (podaci o vožnji, navigacija, kontrola multumedije…).

Uz doplatu, model Up! se može izabrati i u verziji sa četvoro vrata kod koje je linija stakala nešto niža nego kod modela sa dvoja vrata, a takođe su i zadnja sedišta malo podignuta, što bi sve putnicima trebalo da omogući lakši ulazak u vozilo i bolji pogled.

Od sistema za unapređenje bezbednosti tu su, između ostalog, funkcija nužnog kočenja u uslovima gradskog saobraćaja, parking pilot asistencija, kontrola brzine, kamera za vožnju unazad i druge (neki od ovih sistema su, naravno, opcioni).

Što se tiče motorizacije, iz Volkswagen-a obećavaju ekonomičnost i štedljivost, a osim dva poznata benzinca snage 60 KS i 75 KS, sada je u ponudi i novi jači trocilindarski benzinski 1.0 TSI motor sa turbo punjačem snage 90 KS, sa prosečnom potrošnjom u kombinovanoj vožnji od oko 4,4 litra, a ubrzanje do 100 km/h postiže za 9,9 sekundi (maksimalna brzina mu je 185 km/h). Dolazi uz manuelni petostepeni menjač.

Novi Volkswagen Up!, jedan od cenovno najpristupačnijih modela automobila, na tržištu Srbije se može nabaviti po akcijskoj ceni od 8.990 evra.

Ovde možete videti i zanimljiv promotivni video za novi Volkswagen Up!: