U Srbiji premijerno predstavljen novi BMW Serije 5

By | 27/01/2017

Najnovija generacija BMW-a Serije 5 premijerno je predstavljena domaćim medijima, a prema onome što se moglo videti velika je šansa da najnoviji model ponovi, pa možda i nadmaši ogroman uspeh svojih prethodnika.

Ovom prezentacijom je u Srbiji i zvanično počela prodaja unapređene, sedme generacije poznatog BMW modela, koji je u prethodnih šest generacija prodat u gotovo 8 miliona primeraka.

Estetski veoma privlačan, jedan od najvažnijih modela u BMW gami u novoj izvedbi odlikuje se naglašenom dinamičnošću i nizom inovacija, a od prethodne verzije duži je za 36 mm i lakši za 100 kg.

U Srbiji premijerno predstavljen novi BMW Serije 5

Ovaj vrhunski automobil donosi maksimalnu udobnost pri putovanju, sa više mesta za putnike na zadnjoj klupi, dok je zapremina prtljažnika povećana za 10 litara (na novom modelu ona iznosi 530 litara).

Prema novom dizajnu šasije (sa niskim centrom gravitacije) težina je idealno raspoređena, što uz laganu i čvrstu karoseriju obezbeđuje dinamičnu i vrlo udobnu vožnju, naročito na dužim relacijama, što je karakteristika po kojoj je serija 5 i inače poznata.

Novost su i sjajni sistemi asistencije u vožnji, autonomna vožnja u saobraćajnim gužvama ili dugim putovanjima, sigurnost prilikom promene kolovozne trake i mnogi drugi, što sve u svemu donosi odličnu povezanost vozača i automobila, a tu je i inovativni korisnički interfejs.

Što se tiče motora, nova modularna linija agregata dolazi sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom i pruža vrhunske performanse i izuzetnu efikasnost. U ponudi su dva dizel i dva benzinska motora, u kombinaciji sa pogonom na zadnjim ili na svim točkovima (BMW xDrive pogon).

Najinteresantniji motori koji dolaze uz ovaj model su 520d koji razvija 190KS, 530d xDrive sa 265KS, kao i 540i xDrive sa čak 340 konjskih snaga.

BMW Srbija je objavila da je uz novi model Serije 5 kao standard obezbeđen paket besplatnog redovnog održavanja u trajanju od 5 godina (ili do pređenih 100.000 kilometara) pod nazivom BMW Service Inclusive.

Paket obuhvata zamenu motornog ulja i filtera ulja, zamenu filtera vazduha, filtera goriva, mikro filtera, svećica i kočione tečnosti, kao i detaljnu proveru vozila u skladu sa servisnom knjižicom, pa će vlasnici ovog automobila u navedenom periodu moći da uživaju u vožnji bez ikakvih briga o servisiranju.

Sedma generacija popularne BMW-ove “petice” predstavlja pravog ambasadora moderne poslovne limuzine, a prema raspoloživim informacijama početna cena novog modela u Srbiji će iznositi 45.500 evra.