Dacia Logan MCV Stepway – novi član popularne Stepway porodice

By | 20/02/2017

Jedna od najprodavanijih Dačijinih grupa vozila – Stepway, posle Sandera, Dokkera i minivan vozila Lodgy, dobila je i svog četvrtog člana – novi “kros” model Logan MCV.

Kupci su veoma dobro reagovali na Stepway gamu inspirisanu krosover modelima, pa je rumunska kompanija rešila da ovaj uspeh produži lansiranjem modela Dacia Logan MCV Stepway.

U pitanju je automobil robusnog dizajna sa naglašenim “mišićavim” izgledom, koji u odnosu na klasičan Logan ima za 50 mm viši razmak od tla (on sada iznosi 174 mm), što olakšava vožnju po neasfaltiranim terenima i bolji pregled sa pozicije vozača.

Dacia Logan MCV Stepway – novi član popularne porodice

Dinamičan i moderan izgled ovom četvorotočkašu daju nove svetlosne grupe (LED dnevna svetla u obliku četiri pravougaonika, prednja svetla za maglu), dvobojni odbojnik i zaštita podvozja u boji mat hroma, bočne oplate blatobrana koje se spajaju sa pragom duž cele karoserije, kao i Stepway nalepnice na prednjim vratima i kućištima retrovizora.

I enterijer ovog modela je unapređen i luksuzniji, pa se odlikuje novim četvorokrakim volanom sa bolje integrisanim komandama, mat hrom ručicama vrata, umecima na središnjoj konzoli i otvorima za ventilaciju, 3D dizajnom presvlaka, itd.

Veoma prostrana unutrašnjost raskošnih dimenzija dolazi sa praktičnim rasporedom, pet udobnih sedišta, 12-V utičnicom za povezivanje i punjenje prenosivih uređaja, brojnim odeljcima za odlaganje i velikim prtljažnikom zapremine 573 litara.

Nova bogatija oprema donosi i više udobnosti i sigurnosti, među kojima su zadnji parking senzori i sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici (u okviru standardne serijske opreme), kao i kamera za vožnju unazad (zavisno od paketa opreme).

Uz novu Dačiju Logan MCV Stepway u ponudi je sledeća paleta motora i menjača: benzinski TCe 90 agregat od 90 KS sa Start & Stop funkcijom uparen sa 5-stepenim ručnim menjačem, benzinac iste snage ali sa prenosom putem robotizovanog 5-stepenog menjača Easy-R, kao i dizel motor dCi 90 Start & Stop sa takođe 90 konjskih snaga i 5-stepenim ručnim menjačem.

Dacia Logan MCV Stepway biće dostupan u dve boje: azurno plavoj i kestenjasto smeđoj, u kombinaciji sa novim 16-inčnim tamnosivo-metalik Bayadere felnama.