Dinamičan i luksuzan kompaktni SUV Jaguar E-Pace

By | 28/02/2018

Novi atraktivan model u kategoriji kompaktnih SUV vozila, Jaguar E-Pace, nakon prošlogodišnje svetske premijere i domaće pretpromocije krajem jeseni, sada je dostupan i kupcima u Srbiji.

U pitanju je potpuno nov crossover sportskog karaktera u gami prestižnog britanskog proizvođača automobila, s kojim Jaguar Land Rover (inače u vlasništvu indijskog TATA Motorsa od 2008. godine) ulazi u “utakmicu” u toj veoma traženoj klasi vozila.

Ovaj dinamičan i agilan model četvorotočkaša odlikuje se vrlo visokim kvalitetom izrade i zaista vrhunskim dizajnom, naravno uz odlične performanse u vožnji po raznovrsnim tipovima terena.

Jaguar E-Pace

U upečatljivom spoljašnjem izgledu, Jaguar E-Pace ističe se skladnom skoro kupeovskom linijom, atraktivnim LED svetlima, karakterističnom maskom hladnjaka, 21-inčnim felnama i prepoznatljivim noćnim potpisom zadnjih farova.

Uz međuosovinsko rastojanje od 2,681 mm, dužina automobila je 4,395 mm, širina 1,984 mm, visina 1,648, dok je zapremina gepeka izdašnih 577 litara.

Kako proizvođač naglašava, ovaj moderan i luksuzan sportski terenac spaja svakodnevnu praktičnost sa prostranom unutrašnjošću savremenog dizajna koja će putnicima pružiti udobnost i komfor, zbog čega je pogodan i za duže porodične vožnje.

Kokpit je maksimalno fokusiran na vozača, sa kontrolama “na dohvat ruke”, 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir u središnjem delu konzole, prijatnim ambijentalnim osvetljenjem, kao i bogatim audio-vizuelnim zabavnim sistemom (Touch Pro) i opcijama povezivanja.

Tu su, naravno, i za sigurnu vožnju veoma važni bezbednosni sistemi, između ostalih, za kočenje u hitnim slučajevima, pomoć pri održavanju vozila u saobraćajnoj traci, tempomat sa limitiranom brzinom, pomoć pri parkiranju unapred i unazad, itd.

U pogledu motora, Jaguar E-Pace dolazi sa širokom ponudom Ingenium benzinskih i dizel agregata, među kojima su 2.0-litarski turbo-benzinci od 250 KS i 300 KS, kao i takođe 2.0-litarski dizelaši snage 150 KS, 180 KS i najjači od 240 KS.

Zavisno od motora, sistem prenosa se može birati između šestostepenog ručnog menjača i automatskog menjača sa 9 brzina, a pored prednjeg pogona, u opciji je i verzija sa pogonom na sva četiri točka (AWD).

Pogledajte promotivni video o modelu Jaguar E-Pace: