Toyota Avensis dizel po povoljnijim cenama u Srbiji

By | 14/05/2016

Japanska korporacija Toyota predstavila je nedavno unapređena izdanja svojih modela Avensis i Auris za 2016. godinu, a od sutra se Toyota Avensis dizelaš, u okviru specijalne promocije, u Srbiji može kupiti po ceni svoje benzinske verzije.

U mreži prodajnih centara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Čačku, budućim kupcima modela Avensis, Tojota nudi da do modela sa dizel motorom dođu po ceni verzije sa benzincem (uz nepromenjeni nivo opreme).

Reč je o D4-D dizel motorima u verzijama od 1.6 i 2.0 litra za koje Tojota garantuje visok nivo efikasnosti uz malu potrošnju goriva. Dolaze u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Toyota Avensis dizel po povoljnijim cenama u Srbiji

Verzija motora od 1.6 litara razvija snagu od 112 KS i prosečno troši oko 4,2 L/100km, dok jači 2.0-litarski D4-D od 143 konjskih snaga prosecno troši 4,5 L/100km.

Navedene verzije Tojote Avensis sa dizel motorima mogu se, dakle, nabaviti po ceni benzinskih 1.6 i 1.8-litarskih Valvematic motora, sa istim paketima opreme pod nazivom Terra i Luna.

Ovi bogati paketi opreme obuhvataju, između ostalog, automatski klima uređaj sa dve zone, Toyota Touch 2 ekran u boji osetljiv na dodir dijagonale 8″, kameru za asistenciju kod vožnje unazad, multi-informacioni ekran u boji dijagonale 4,2-inča ispred vozača, aluminijumske felne, LED dnevna i zadnja svetla, svetla za maglu, Start&Stop sistem za samostalno gašenje i pokretanje motora…

Kupci novog modela Toyota Avensis dobijaju i garanciju od 5 godina, bez obzira na broj pređenih kilometara.

Japanski proizvođač je, inače, prilikom predstavljanja restilizovanih modela Toyota Avensis i Toyota Auris za evropsko tržište, naglasio kako se radi o značajnim tehnološkim unapređenjima, uključujući i nove, efikasnije i čistije motore u skladu sa Euro 6 standardima.

Model Avensis dolazi u limuzinskoj i karavan verziji, a ističe se modernijim dizajnom prednjeg dela vozila i brojnim poboljšanjima u enterijeru automobila.

Tehnološke inovacije obuhvataju pametne tehnologije osmišljene da olakšaju vožnju i povećaju njenu bezbednost. Među njima su i novi sistem navigacije, sa trogodišnjim besplatnim ažuriranjem mapa, online informacijama o vremenskim prilikama, uslovima u saobraćaju, cenama goriva, dostupnim parkiralištima…

Video u kojem možete videti kako izgleda nova Toyota Avensis: